LIMALEXIA - HET NIEUWE AARDBEIENRAS

EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR

Het nieuwe aardbeienras Limalexia, vernoemd naar Alexia, de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, is vanaf nu alleen bij ons verkrijgbaar.

De plant waaraan de aardbeien groeien is pas begin 2019 op grote schaal beschikbaar. Doordat wij meewerken aan het veredelingsprogramma van de Limgroup kunnen wij nu al de eerste aardbeien van de Limalexia aanbieden. En het verschil mag er wezen. De vruchten groeien in de volle grond en zijn groter en voller van smaak. Dit zomerkoninkje kenmerkt zich door extra sappigheid en zoetheid van de vrucht. Compleet anders dan de Elsanta aardbeien die voornamelijk in Nederland verkrijgbaar zijn.

Drie jaar geleden zijn wij benaderd door de Limgroup. Een organisatie die beschikt over diverse veredelingsprogramma’s voor aardbeien. Wij zijn benaderd om hun selectie te beoordelen en om het moedermateriaal van het nieuwe ras te vermeerderen. Naast het jarenlang intern testen van de selecties, is het ras afgelopen jaren op verschillende locaties in Europa beproefd. Keuringen zijn streng en dit onderzoek heeft bij de Limgroup meer dan 8 jaar in beslag genomen. Doordat wij als bedrijf secuur werken en bovenal voor kwaliteit staan, zijn wij als partner in deze ontwikkeling benaderd.

Naast de smaaksensatie die de Limalexia brengt, heeft dit ras ook beduidend grote voordelen voor de kwekers. De vruchten zijn groter, de plant geeft een hogere opbrengst aan vruchten en is minder gevoelig voor ziekten. Wij zijn er trots op dat we aan deze veredeling mee hebben mogen werken en nu de eerste aardbeien van de Limalexia kunnen aanbieden.