BOERDERIJWINKEL

OPENINGSTIJDEN

Van mei tot en met augustus.
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18:00
Zaterdag: 09:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Het adres van onze boerderijwinkel is Belversestraat 5 in Haaren.
Op zondagen, feestdagen en na sluitingstijd verkopen wij aardbeien vanuit onze aardbeienautomaat.

ONZE BOERDERIJWINKEL

Aardbeien, ze zien er vaak mooi uit, terwijl de smaakbeleving teleurstellend kan zijn.
Onze klanten vragen vaak waar die karakteristieke zoete smaak en aromatische geur van onze aardbeien vandaan komt?
Een goede vraag, maar een moelijk antwoord.

Wij kunnen aangeven wat wij anders doen:
Onze aardbeien worden nog altijd traditioneel geteeld op een bedje van stro. Dat komt steeds minder vaak voor.
We hebben hoge zandgronden die al decennia lang jaarlijks voorzien worden van veel compost.
Hierdoor groeien de planten rustiger en kunnen dieper wortelen en doordat we ze direct verkopen in onze boerderijwinkel, kunnen we ze rijper plukken.
Zou dit het verschil maken? U mag het zeggen.
Kom langs in onze boerderijwinkel en ervaar!

Tijdens het ‘vollegrondsseizoen’ (van mei tot en met augustus) verkopen we onze verrukkelijke zomerkoninkjes. Geen kasgekweekte aardbeien, maar enkel aardbeien die van de echte zon hebben genoten. Onze winkel is gerealiseerd in een authentieke graanschuur uit 1910. De schuur draagt een rijke sfeer van plattelandshistorie uit. Onze producten passen perfect in dit plaatje.

Naast de vers geplukte aardbeien hebben we diverse andere heerlijke zomertraktaties te koop. Denk aan kersen, frambozen, bosbessen, rode bessen en bramen. Daarnaast hebben we ook zo’n 35 soorten jams, suikervrij fruitbeleg, siropen, sappen en fruitsauzen.

AARDBEIENAUTOMAAT

In het voorjaar van 2018 heeft oude graanschuur waarin de winkel zich bevind, een grondige opknapbeurt gehad. Hierbij een tweede automaat geplaatst, waarin ook regelmatig andere fruitsoorten te vinden zijn. De automaten accepteren briefgeld en geeft wisselgeld terug. Dus na sluitingstijd en op zondagen zijn de aardbeien verkrijgbaar vanuit de automaat aan de voorzijde van de winkel. Fijn als u onverwacht visite krijgt, of plotselinge trek krijgt!

OP ZOEK NAAR EEN LEUK CADEAU?

Wij kunnen ook een mooi kadopakket voor u samenstellen met daarin diverse streekproducten. Als extraatje kunnen we daar onder andere serviesgoed en servetten met fruitmotief aan toevoegen. Samen verpakt in een mand of folie is dit perfect om iemand kado te doen.

FOTO'S BOERDERIJWINKEL

VAN VERLEDEN NAAR HEDEN

Ons bedrijf, gelegen in de Belverse Akkers van het pittoreske Haaren in Noord Brabant, was voorheen een veeteeltbedrijf. Maar na 1965 gingen de werkzaamheden over in de teelt van groenten en kleinfruit. Uiteindelijk hebben we ons gespecialiseerd in de vollegrondsteelt van aardbeien en aardbeienplanten.

DOOR HET BESTE VAN TRADITIONELE EN MODERNE TEELTMETHODES TE GEBRUIKEN, KUNNEN WE VERRUKKELIJKE AARDBEIEN TELEN. HET VERSCHIL PROEF JE!

Het geheim van de zomerse, zoete smaak van onze aardbeien zit in de grond. Ons bedrijf is gevestigd op de zogenaamde Es-gronden. Van oudsher wordt hier elk voorjaar mest uit de potstallen, vermengd met heiplaggen, op uitgereden. Tegenwoordig gebruiken we compost en zoveel mogelijk natuurlijke meststoffen in plaats van heiplaggen. De grond is op die manier optimaal vruchtbaar en weerbaar tegen ziektes. Nog een extra maatregel is het inzaaien van ‘Afrikaantjes’ als voorvrucht, wat dient als natuurlijk middel tegen schadelijke aaltjes.

Tot op de dag van vandaag worden onze zomerkoninkjes geteeld op een bedje van stro. Zo worden ze beschermd tegen vocht, zand en schimmels.